09 helmikuuta, 2016

Kissablogistania

Välillä lukee muista, ei-kissablogeista valitusta siitä, kuinka lukijakunta on mälsää, haukutaan bloggaajaa ja etsitään joka kirjoituksesta jotain huomautettavaa. Kuinka bloggaaminen käy melkein kuin työstä, kun jokainen sana pitää harkita hirvittävän tarkkaan, jotta vältytään sodalta kommenttiosiossa. Pepsi Tassulinnasta sivusi myös blogiasiaa taannoin ottamalla kantaa TNS Gallupien kyselystä mihin medioihin teini-ikäiset luottavat, ja blogit jäivät tässä tutkimuksessa melko hännänhuipuksi 4% luotollaan. Noh, itse en tiedä lukeeko meidän blogia yksikään 13-15 -vuotiaiden sarjaan kuuluva lukija, mutta uskoisin, että harvempi tuon ikäinen muutenkaan kissablogeja lukee. Korjatkaa jos olen väärässä?

Ehkä heidän kuitenkin kannattaisi ryhtyä kissablogistanian faneiksi, sillä tämä on osoittautunut aivan loistavaksi verkostoksi tutustua uskomattoman kivoihin tyyppeihin ja oppia paljon uutta, kertaakaan näiden parin vuoden aikana en ole törmännyt kissablogien kommenttiosiossa kiusaamiseen, nälvimiseen, pahanmielentuottamiseen tai muuhunkaan negatiiviseen toimintaan, mitä valitettavasti näkee lähes tulkoon kaikissa muissa, ei-kissablogeissa. Onko siis totta, että kissojen rauhoittava zen-vaikutus ulottuu myös blogien kommenttiosioon? ;)

Lallikin uskaltaa myöntää olevansa vilukissa, eikä Lallin tarvitse pelätä blogikiusaamista myönnettyään tämän. Eihän?

Kaikenkaikkiaan kissablogistania on siis lämminhenkinen perhe, joka ottaa uudet jäsenensä noh, lämpimästi vastaan ja kannustaa toinen toistaan eteenpäin. Monet naurut olen täällä kokenut lukiessani muiden kissojen kommelluksia, mutta myös monet itkut on tirautettu huonojen uutisten parissa, on surtu montaa sateenkaarisillalle astunutta kissaa, vaikkei niitä olisi koskaan ihan livenä nähnytkään. On myötäeletty toisten sairaskertomuksien parissa ja vastaavasti saatu itse tukea ja kannustavia kommentteja, varsinkin nyt, kun paljastui tuo Lillin kilpirauhasen liikatoiminta. 

Mutta silti, kaikesta tästä hehkutuksestani huolimatta, meinasin tiputtaa leukani lattiaan viime viikolla, kun Kissakolmion sähköpostiin kilahti viesti Pesosen henkilökunnalta. Tekstini Lillin sairaudesta oli saavuttanut myös heidän valtakuntansa, ja he ottivat yhteyttä kysyäkseen haluaisinko minä heidän Niilo-kissaltaan ylimääräisiksi jääneet kilpirauhaslääkkeet. Rehellisesti sanoen mulle ei tule mieleen yhtäkään ei-kissablogia, jossa oltaisiin oikeasti näin ystävällisiä ja ihania toisia kohtaan! Huomattaisiin, että toisella olisi tarve juuri sille, mitä itseltä löytyy, mutta itsellä sille ei enää ole tarvetta. 
Eilen tipahti postiluukusta saapumisilmoitus, joten paketti lisälääkkeitä olisi saapunut perille. Tätä on mun mielestä kissablogistania parhaimmillaan, välittämistä. Iso, ISO kiitos Pesosen ja kavereiden henkilökunnalle, kaikkea hyvää teille ♥
 
Minulla on tapana aina uuteen, kiinnostavaan blogiin törmätessäni aloittaa lukeminen sieltä ihan ensimmäisestä tekstistä. Välillä kahlaaminen sieltä aivan alusta siihen uusimpaan tekstiin saattaa ottaa aikaa, jotkut teistä kun ovat aloittaneet bloggaamisen kaaaauan sitten ja bloggaatte vieläpä usein ;) Mutta siitäkin huolimatta haluan tätä tapaa ylläpitää, koska siten tunnen pääseväni blogiin oikeasti sisälle, "tutustun" blogin päähenkilöihin eli kissoihin, ja tavallaan elän sitä arkea siinä mukana, vaikkakin jälkijunassa. Saadessani tuon sähköpostin viime viikolla ja vilkaistuani siinä mukana ollutta viittausta blogitekstiin Niilo-kissasta ja hänen sairastelustaan, siirryin heidän bloginsa aivan ensimmäiseen tekstiin ja aloitin luku-urakkani. Kokoajan toivoin, että Niilon tarinalla olisi onnellinen loppu, mutta kyllä täällä itku pääsi lukiessani myöhemmin Niilon siirtyneen paremmille metsästysmaille. Siltikin olen tyytyväinen, että aloin lukemaan alusta asti, sen sijaan että olisin vain liittynyt suoraan lukijaksi ja lukenut pari uusinta juttua. Olisin missannut niin paljon, ja kissat olisivat jääneet vieraammiksi.

Minkälainen tyyli sinulla on uusien blogien suhteen? Luetko vain uusimmat tekstit liittyessäsi lukijaksi, vai kaivatko pintaa syvemmältä?
 
 

31 kommenttia:

 1. Hienoa, että minun kannanottoni herätti ajatuksia! Kissablogit on niin.. parhaita!! Ja nyt löysin uuden kaverin - Pesosen - kiitos vinkistä! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin nähdä tutkimustuloksen myös aikuisväestön kohdalta, olisiko tulos silloin erilainen? Ja ehkä vielä vähän tarkemmin, minkälaisia blogeja ne aikuiset sitten lukee... :D
   Hienoa, Pesonen on kyllä kavereineen aika ihku :)

   Poista
 2. Eikös jossakin välissä pyörinyt uutinen, että kissan omistajat ovat älykkäitä. ;)Ehkä se heijastuu sitten internet käyttäytymiseen. :D

  Minulla on tapana lukea kaikista blogeista ihan ensimmäinen postaus ja sitten joitain vanhempia. Jos blogilla on jo vuosia takana, niin en kyllä ihan kaikkia vanhoja tekstejä lue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Niin muuten pyörikin! Vaikka eihän me kissaihmiset mitään tutkimuksia tarvita tämän asian todistamiseen ;)

   Juu välillä sitä itsekin katsoo että jahas, ootte aloittanut postaamisen vuonna 2009, kiva juttu! :D Mut pikkuhiljaa siirryn vaan tuoreempiin ja tuoreempiin postauksiin :D

   Poista
 3. Kissablogimaailma on ihana paikka! Kissablogia olen pitänyt vuodesta 2007 (vaikka nykyinen blogi on paljon nuorempi), enkä sinä aikana ole saanut yhtä ainoaa epäasiallista kommenttia. En ainoatakaan. Sitä vastoin apua ja tukea on saatu vaikka mitkä määrät. Ihan oikeasti olisin välillä varmaan tullut hulluksi huolesta ellei nämä ihanat kissanaiset olisi rauhoitelleet ja kertoneet, että maailma ei lopu ihan sillä minuutilla. (Ja kerran on meillekin tarjottu ylimääräiseksi jääneitä lääkkeitä, kun meille oli vasta kirjoitettu samoja aikavälille toistaiseksi. Vaikka ylimääräiset lääkkeet pitäisi viedä apteekkiin, mutta ajatushan on upea. Kaikessa sitä toista autetaan!)

  Ihanaa että teilläkin on hyvät kokemukset kissablogeista. Toivottavasti ei koskaan tulekaan tyhmää porukkaa näihin maisemiin! Tuntuu välillä, että kissablogit on maailman ainoa sellainen paikka, jossa ei tapella ja kiusata toisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tätä tarkoitin, hienoa että teilläkin on yhtä positiiviset kokemukset! :)

   Poista
 4. Joskus vuosia sitten kun kirjoittelin blogia jostain turhanpäiväisistä asioista olivat kommentit todellakin ihan eri luokkaa kuin kissablogissa. Ihmiset saattoivat alkaa kommenteissa tapella keskenään jostain ihan älyttömästä ja kävipä yhdelle blogitutulle niinkin kurjasti, että joutui jättämään bloggaamisen kokonaan kun joku ei hänen teksteistään pitänyt ja kommentit alkoivat olla suunnilleen tappouhkauksia. Kissablogiin en ole saanut yhtään inhottavaa kommenttia, tosin en tiedä mitä oli niiden tuhannen linkin takana, joita joku ihana spämmääjä tuossa päivänä muutamana oli laittanut, mutta niistäkin pääsi kun laittoi kommenttien hyväksynnän käyttöön.
  Tosi hienoa Pesosen henkilökunnalta, että laittoivat lääkkeet kiertoon. Hienoja ihmisiä kaikki kissabloggaajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kurjaa luettavaa tuo mitä blogitutullesi kävi, noin ei saisi kenellekään käydä, koska joillekin blogit voivat olla myös se ainoa ovi toisten kanssakäymiseen!

   Poista
 5. Olipa tämä oikea hyvän mielen kirjoitus, jonka voi ilman muuta allekirjoittaa! :) Itsekin olen saanut parhaat vinkit ja tsempit kanssabloggaajilta, eikä ole tarvinnut pelätä, että kommentteihin tulisi mitään ikävää (jos ei ulkomaisia spämmääjiä lasketa - minäkin jouduin ottamaan kommenttihyväksynnän niiden takia käyttöön.) Aika vain ei valitettavasti millään ole riittänyt siihen, että lukisin kaikkien seuraamieni blogien kaikki tekstit - ja muutenkin on pakko vähän rajoittaa, kuinka paljon ehtii töiden lisäksi aikaa koneella viettää. Mutta kissablogimaailmalle joka tapauksessa hatunnosto! :) Ja ihanaa, että mummukissa on voinut pirteästi! <3 (PS. Meidän blogilla on monta 13-15-ikäkategoriaan kuuluvaa lukijaa - ja nuorempiakin, mikä on ihan huippukiva juttu! =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläkin hetkellä mulla on tuolla kansiossa muutama blogi, jota kahlailen läpi, hitaasti mutta varmasti :D Jos olisin työtön, olis nekin jo luettu mutta valitettavasti..... :D

   Oho hei hienoa! Saattaahan meidänkin blogia nämä nuoremmat lukea, mutta ainakaan virallisissa lukijoissa ei mielestäni ole tuon ikäisiä. Teidän blogi onkin kyllä niin ihana, että se sopii kyllä kaikenikäisille hupsuttelijoille ;)

   Poista
 6. Meilläkin olisi ollut jotain aivan törkeen kallista ravintolisää maksalle, mutta se oli mennyt jo vanhaksi :( Syötettiin Ruffelle sitä silloin, kun sillä oli niitä maksa ongelmia ja olisin ne voinut antaa sinne jos käyttöpäivä olisi ollu vielä kunnossa. Mä oon kyllä pari kertaa saanut anonyymeiltä vähän ilkeitä kommentteja tai semmoista inhottavaa pätemistä meidän raakaruokintaan liittyen, mutta onneksi vaan pari kertaa eikä sen enempää. Kauheita juttuja kyllä oon tutuilta kuullut miten niistä kaiken maailman ihme juoruja keksitään näissä muotiblogeissa, onneksi sitä semmoista ei ole kissapiireissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun tekin ajattelitte meitä! :) Onneksi nyt ei ole niille maksalisille sitten käyttöä (ainakaan näillä näkymin), kun on tuo kilpparilääkitys, joka toivonmukaan vaikuttaa myös niihin maksa-arvoihin.

   Mutta höh, jos teille on p*skoja kommentteja tullut :( Toisaalta ruokinta-asiat saa herkästi ihmiset kommentoimaan, varsinkin jos toinen ruokkii vaikka juurikin raa'alla, ja kommentoija vannoo kaupan valikoiman nimeen...

   Poista
 7. Hyvä postaus! Kyllähän täällä kissablogimaailmassa viihtyy. Apuja ja lääkkeitäkin sai herra Harmaa aikanaan. Pitääpä pistää tuo Pesonen katsellen kunhan tästä pääsee taas kunnon koneen ääreen.

  Yhteisölisydestä puheenollen, Zetor ja Ilona toivuskelee täällä Sofin ja Olgan emännän vierailusta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajattelin nyt vähän "avautua" mietteistäni tätä kissablogistaniaa kohtaan, kun oikeasti hämmennyin niin paljon Pesosen henkilökunnan ystävällisyydestä! Vaikka olenhan toki tiennyt tämän yhteisön olevan tämmöinen perhe ;)

   Mekin niin tullaan kyllä käymään teillä, kunhan joskus liikutaan pääkaupunkiseudun rajojen sille puolen!!! Ettäs tiedätte. Nih :D

   Poista
  2. Hih, olikos se niin rankkaa esiintyä meikäläiselle ja olla söpöjä:)?

   Poista
 8. Hei, täällä yksi 15-vuotias kissabloggaaja ja kissablogien innokas lueskelija! :) Tämä on muuten ihan huippu kiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas mutta niinpäs onkin! Lukeehan siellä teidän blogissakin ikä, miten en oo ollenkaan huomannut :D

   Poista
 9. Ihana julkaisu ja ihan totta! :) Tosi kaunis teko Pesosen mamilta! Mie olen hyvin pitkälti pysytellyt kissablogimaailman pumpulissa, mutta olen kuullut juttua miten jossain muotiblogissa on ihan pilattu jonkun pääsy ulkomaille töihin kun bloggaaja oli erehtynyt asiasta hehkuttamaan ja mainitsemaan tulevan työpaikkansa nimen (oli joku arvostettu firma). Ihan kamalaa käytöstä. Olen viime aikoina huvikseni silloin tällöin lukenut koirablogeja ja niissäkin on havaittavissa negatiivista tuntua etenkin treenijulkaisuissa (ja harmillisesti negatiivisia kommentteja on löytynyt myös frettiblogipuolelta, vaikkei frettiblogeja edes ole tietääkseni kovin montaa). Onneksi niitä kannustaviakin kommentoijia ja kommentteja löytyy, mutta olen tosi onnellinen miten hyvä ilmapiiri kissablogeissa on eikä tarvi pelätä negatiivisia kommentteja. Jos on jotain kehitettävää, niistä yleensä kerrotaan positiivisesti ja rakentavasti.

  Omalla kohdallani kun yleisestä mallista poikkeava raakaruokinta on niin oleellisessa osassa blogiani, olen todella yllättynyt, etten ole vuosien saatossa saanut lainkaan negatiivisia kommentteja asiaan liittyen (tai siitä kun jouduin poikkeamaan ideologiastani Noran allergioiden vuoksi). On tullut huolestuneita varoituskommentteja kommentoijan virheellisiin tietoihin pohjautuen, muttei mitään varsinaisesti negatiivista. Olen saanut ainoastaan yhden suoranaisesti negatiivisen kommentin tämän n. 4,5 vuoden bloggaamisen aikana ja se koski yhtä eläinlääkärikäyntiä. No okei, kerran tuli passiivisagressiivinen kommentti koskien kissojen koulutusta/temppuilua kun kirjoittajan mielestä kissa on parhaimmillaan kouluttamattomana. :D

  Mie yleensä luen löytämistäni blogeista vain tuoreimmat julkaisut. Riippuen paljon blogissa on julkaisuja, saatan myös lukea julkaisuja sieltä täältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tää kissablogistania on vaan positiivinen paikka, tänne ei ole vielä ainakaan eksynyt samanlaista negatiivista fibaa mitä on tosiaan noissa muissa eläinblogeissakin välillä havaittavissa :)

   Poista
 10. Asiaa! Lyhyenä bloggariaikana ja aika paljon pidempänä lukija-aikana en ole minäkään huomannut kissablogeissa muuta kuin positiivista fiilistä. Kyllä se kissoista heijastuva positiivinen enrgia näkyy kissaihmisissä.
  Minä yritän myös lukea mahdollisimman paljon blogien vanhoja tekstejä. Jos blogi on todella vanha ja tekstejä on satoja, saatan lukea niitä kiinnostavimpien hakusanojen perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu samaa teen kyllä itsekin välillä, jos tosiaan blogi on perustettu tyyliin vuonna 2006 ja siellä on joka vuodella semmoset 250 postausta, niin sitten mennään vähän pikakelauksella välillä :D

   Poista
 11. Miustakin kissablogistaniassa on tosi hyvä yhteishenki ja toivottavasti sellaisena pysyykin :) Miekin luen aina uusista kissablogilöydöistä kaikki postaukset, on kivaa kun on enemmän luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä lueskelen kissablogeja paaaaljon mieluumin kuin katsoisin jotain sarjaa :D

   Poista
 12. Mäkin tykkään lueskella tekstejä taaksepäin, kun kohtaan jonkun uuden blogin. Yleensä ei ole aikaa lukea ihan kaikkia, mutta yritän selailla edes osan blogin koko siihenastisesta elämänkaaresta. Ja olen ihan samaa mieltä, kissabloggaajana saa kyllä nauttia ihan uskomattoman hyvästä hengestä, tsemppauksista ja onnitteluista. Olen todella yllättynyt miten sosiaalista kissabloggaaminen onkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mieluummin kerron tänne kissojeni jutuista, kuin esim. Facebookissa. Jotenkin täällä on paljon vapautuneempi fiilis :)

   Poista
 13. Kiva postaus ja hieno juttu, että Niilo-kissan lääkkeet tulivat hyötykäyttöön! Uusien blogien taaksepäin lueskelu on rentouttavaa viikonloppupuuhaa ja monen blogin alkuaikoja on tullut selailtua läpi jälkikäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itse luen aina pari uusinta postausta läpi, ja jos ne kuulostavat mielenkiintoisilta, siirryn ihan niihin ensimmäisiin ja lähden sieltä sitten kohti uusimpia :)

   Poista
 14. Hyvä postaus! Ja näin on, kissojen zen -vaikutus selvästi tarttuu :)
  Toivoisin ehtiväni lukea enemmän myös vanhempia juttuja, mutta aina en ehdi lukea uusimpiakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika tuntuu olevan mullakin, tällä hetkellä tuntuu ettei ehdi lukemaan kaikkien postauksia vaikka kuinka tekisi mieli :( Onneksi ne säilyvät tuolla bloggerissa niin voi palata niihin sitten myöhemmin paremmalla aikaa :)

   Poista
 15. Se vähän riippuu, jos on monta vuotta pitänyt blogia, en jaksa lukea kaikkia ja joskus jos on oikein mielenkiintoinen, ei malta lopettaa lukemista ollenkaan. Olen nyt eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin niin samaistua tähän!
   Tervetuloa lukijaksi, tottakai tulen vastavierailulle tsekkaamaan meiningit ;)

   Poista

Naukaise mielipiteesi, ellei kissa vienyt kieltäsi ;)