22 helmikuuta, 2020

Marras-joulukuu 2019


Marraskuu meni melko hiljaisesti, pyyhkien kyyneleitä aina kun tuli Lilli ajatuksiin tai puheisiin.
Kissaluku pysyi kuitenkin vakiona Marvelin muuttaessa meille 3.11. Hän palautui takaisin PESUlle tultuaan uudessa kodissaan pahasti kiusatuksi kodin toisen kissan johdosta, joten meidän kiltit Freddie, Elsie, Ethel ja Ivy saivat toimia luottamuksen palauttajina. Marvel on alunperin samasta populaatiosta kuin Elsie, ja Elsie ottikin Marvelin suojatikseen 💖Marraskuun alussa meillä kävi myös harvinaisempia vieraita, kun MTV3 tuli kuvaamaan livelähetystä kodittomista kissoista! Itse pysyttelin visusti kameroiden ulkopuolella, mutta meidän kissakansa esittäytyi senkin edestä. Pätkä tuli ulos Viiden jälkeen -ohjelmassa ja se löytyisi täältä, kohdasta 35:25 eteenpäin kuvaa meiltä! Aivan mahtavaa, että isotkin mediat kiinnostuu tästä Suomen kamalasta kissatilanteesta.


Joulukuu aloitettiin Marvelin hammaslääkärillä, suusta poistui seitsemän hammasta jo ennestään puuttuneiden lisäksi, vaikka kyseessä on nuori parivuotias kissa. No ainakin nyt on suu kunnossa, eikä tarvitse kärsiä kivuista. 


Eläinlääkäriteemalla jatkettiin, tällä kertaa Ivyn kanssa. Hieman ennen joulua huomasimme Ivyn alkaneen ontua oikeaa takajalkaansa, ja Ivy piti jalkaa suoraan taaksepäin venytettynä makoillessaan, joten varasimme hälle lääkäriaikaa samantien. 
Jalasta löytyi läheltä nivusta lihasvamma, ei harmainta aavistusta mistälie syntynyt, ja röntgenkuvista paljastui lisäksi löysyyttä polvissa ja lonkissa. Kiva. Päätimme samantien varata aikaa fysioterapeutille, koska kyseessä on kuitenkin alle vuoden ikäinen kissa, ja kunnollisella fysioterapialla voimme vielä välttyä isolta leikkaukselta. Ivy pääsikin heti joulun jälkeen ensimmäiselle fyssarikäynnilleen, jossa vähän kokeiltiin erilaisia jumppaliikkeitä, mitä sitten kotona jatketaan. Nyt meillä on sitten kaksi jumppakissaa! 😀


4 kommenttia:

  1. Mukava kuulla kuulumisia ja tosi hyvä tuo MTV3:n juttu, kiitos.

    VastaaPoista
  2. Onneksi on kisut pitämässä arjen käynnissä. ♥ Ohjelmaa teiltä ei näytä todellakaan puuttuvan. :'D

    VastaaPoista

Naukaise mielipiteesi, ellei kissa vienyt kieltäsi ;)