19 helmikuuta, 2020

Touko-heinäkuu 2019


Vappupäivä valkeni aurinkoisena, ja heti ensimmäisenä äänenä herätessämme kuulimme samaan aikaan niin vienoa, mutta vaativaa miukumista kissahuoneestamme. Pikana sängystä ylös ja katsomaan! Neljä ihanaa pientä pentua olivat saapuneet maailmaan 💕 Pikaisen sukupuolten tarkistuksen jälkeen lopputulokseksi saimme kolme tyttöä ja yhden pojan. Emo ja pennut voivat hyvin, joten emme viitsineet heitä kauheasti häiritä, vaan annoimme Elsien hoitaa pikkuisensa rauhassa. Aamuin illoin heitä silti punnitsimme ja tarkistelimme muutenkin vointia, Elsie ei tätä aina ihan arvostanut, joten saimme käyttää luovuutta saadaksemme pentuja käsitellä.
Kaikkien painot olivat hienosti noususuhdanteiset, Elsie oli hyvä emo!
Otimme tavaksi ottaa pennuista joka viikko uudet kuvat, ja esitellä heidät mm. Facebook-sivuillamme sekä InstassaKesäkuun alussa Lilli kävi taas kilpirauhaskontrollissa, ja jälleen arvot olivat hienosti viitearvoissa, voimme siis henkäistä helpotuksesta! Juhannukseksi pakkasimmekin Lillille survival packin ja suuntasimme miehen vanhempien luokse Savonlinnaan, ja mökkeilemään Punkaharjulle. Lilli nautti hienosta säästä ja road tripistä. Juhannuksesta selvittyämme olikin aika viedä Elsie pentuineen ensimmäiselle terveystarkastukselle. Samalla pennut saivat rokotteen, sirun ja heistä otettiin myös FIV- ja FeLV -testit. Eipä ole ennen tullut näin kovaäänistä ja protestoivaa sakkia vastaan, mitä nämä pennut! Tyypit roikkuivat koppansa verkko-ovessa vaatien takaisin sisälle pääsyä, ja kovaan ääneen pistivät vastaan kaikkia hoitotoimenpiteitä. Hyvin silti kaikki saatiin hoidettua.

Ethel

Emo-Elsie ja Gwen

Ivy

Alfred

Shimmylläkin kävi kotiehdokas 25.6, rakastui kauniiseen ujopiimäämme täysillä ja Shimmy pääsikin muuttamaan omaan kotiinsa 27.6 ihan tähän meidän lähelle! OIemme saaneet useasti hienoja kuulumisia, siellä se tyttö makoilee uusien ihmistensä sängyssä tassut taivasta kohden, ei puhettakaan enää ujoilusta 💖


Muutama päivä pentujen lääkärireissun jälkeen huomasimme pentujen olevan hieman nuutuneita, Ivy myös ontui ja suun alue näytti sotkuiselta. Epäilin aluksi ikävää rokotusreaktiota, mutta piakkoin diagnoosiksi vaihtui kaliki. Pahiten pennuista sairastui Ethel, hälle tuli myös hengitystieoireita ja jouduimmekin Etskiä nesteyttämään useaan otteeseen. Haimme pennuille lääkäristä antibiootit, jotta hengitys saataisiin kulkemaan ja voinnit paremmiksi, ja onneksi lääkitys alkoi lopulta tehoamaan. Gwen ja Alfred säästyivät pahimmilta oireilta kokonaan, pientä silmien rähmimistä lukuunottamatta. 
10.7 meille saapui uusi hoidokki. Töpöhäntäinen, alle parivuotias kolli. Töpöhäntänsä ja laulutaitojensa vuoksi nimesimme hänet Freddie von Stumpyksi. Freddien töpöhäntä haittasi pojan normaalia kakkaamista ja itsensä putsaamista, joten veimme hänet heti seuraavana päivänä Evidensiaan röntgenkuviin ja yleistsekkaukseen. Röntgenkuvista selvisi töpöhännän painavan Freddien suolta ja tästä johtuen peräsuoleen oli jo kehittynyt pieni "tasku" juuri ennen peräaukkoa, tähän kun kertyy sitten kakkaa, eikä Freddie pysty itseään putsaamaan, aiheuttaa tämä sotkua ympäri Freddien elintilaa... 
Pohdimme PESUn kissakoordinaattoreiden kanssa, josko hännäntöpön amputointi auttaisi asiaa. Evidensiassa ei oltu kauhean positiivisella mielellä tämän asian suhteen, joten päätimme kysyä vielä toisen mielipiteen. Tästä lisää sitten seuraavassa postauksessa!

2 kommenttia:

 1. Ihana kasa pentuja! Tosi harmi kalikia, siinäkin aina oma urakkansa. :(

  Hurja tarina töpöhäntäisyydestä! Pieni ressukkamussu, onneksi pääsi teidän hoteisiin ja ongelma pääsi tutkintaan. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaliki on kyl vihoviimenen tauti! Onneksi nämä pennut selviytyivät vaikka välillä pahalta näyttikin :)

   Poista

Naukaise mielipiteesi, ellei kissa vienyt kieltäsi ;)