18 huhtikuuta, 2015

Ruokapuhinaa

Lilli:  Heräsin taas siihen, kun tuo emäntä puhisi ja mutisi kiukkuisia sanoja tuon ihmeellisen kannettavan lämpöpuhaltimensa edessä, tietokone se kuulemma oikeasti on, mutta lämpöpatterina me kissat sitä käytetään. Yritin vähän vihjailla emännälle, että olis hiljempaa, venyttelin ja haukottelin ja koitin näyttää väsyneeltä, mut se ei kiinnittäny muhun mitään huomiota. Aika törkeätä käytöstä minun mielestäni.

Nousin sit ylös ja kävin vilkaisemassa mitä se emäntä nyt kiukkuaa, ja siellä naamakirjassahan se oli! Oli kuulemma taas erehtynyt kommentoimaan johonkin kissajuttuun. Miksei se voi jo oppia, ettei kissajuttuihin kannata kommentoida muuta ku "söpö" tai jotain, ei kannata lukea mitään juttuja, joissa ihmiset kertoo mitä ne kissoilleen syöttää tai muuta. Meidän emäntä ei sellaiseen näemmä pysty, nytkin sen oli tottakai pitäny mennä avaamaan toi sanainen arkkunsa, ja se oli sanonut johonkin kissanpentukuvaan et "vaikka Royal Canin ihan kuraa onkin, niin on niillä sentäs kissanmaidonvastiketta", ja nyt se sitten puhisee miten ihmiset on edelleen niin kujalla kissan ruokinnasta, jos tuohon tultiin vastaamaan et "Royal Canin ei oo kuraa". 

Mulla ei kauheasti oo kokemusta noista Royal Canineista, koska tuo emäntä ei suostu meille niitä ostamaan, vaikka aina Mustin ja Mirrin lehdessä niitä mainostetaankin ja me koitetaan näyttää tassulla et noi vois olla hyviä koska niissä lukee hei ROYAL, vähän niinku kuninkaallisille sopivaa sapuskaa vai mitä? Joskus se on antanu meille jotain maistiaisia, mitä se on saanu, ja maistuhan ne hyviltä! Mut sit emäntä kerto, et niissä on kauheesti KASVIKSIA ja VILJAA ja kaikkea tommosta pupunruokaa!! Yrittikö se siis myrkyttää meidät??


Siis mun täytyy kertoo, et me ollaan lihansyöjien arvostetusta kuninkaallissuvusta, eikä me haluta puputtaa mitään pupunruokaa, joten ollaan aikoinaan pistetty emäntä koville. Niitä tunteja laskemaan ei meidän tassut riitä, mitä tuo on istunut tuon tietokoneensa edessä tutkaillen eri vaihtoehtoja. Ihan oikeeta lihaahan me saadaan, mut kyl mää haluun noita tommosia nappuloitakin, niitä on kiva välillä käydä mutustamassa juoksun lomassa. Ja noi hoitokissat on ollu välillä omituisia, niille ei oo kelvannu raaka liha ollenkaan! Missäköhän tynnyrissä nekin on asunu...

Mut sit se löys ihan parhaan ruokamerkin meille, kuulemma jossain naamakirjan ryhmässä ihmiset kehu tätä. Olikohan ne ihmiset maistanu tätä ite vai mistä ne ties et tää on hyvää? Eli nykyään meidän kupissa on tämmöisiä nappuloita.


No vähän saatoin puraista, haisi pussinkin läpi niiiiin hyvältä!

Se kävi taas eilen ostamassa meille testiin uusia makuja, ku se ei muistanu siellä liikkeessä mitä noista me ollaan jo syöty. Lahopää mikä lahopää. Mut ei se haittaa meitä! Saatiinpa kaupan päälle kuulemma tommonen pienempi pussi noita isommalla lihaprosentilla olevia. Nää on vaan niin hyviä, voisin syödä vaikka koko pussin kerralla! Mut eipä tuo emäntä tietenkään anna...

Emäntä käski sanoo, et jos kissan ruokinta kiinnostaa, niin PESU järjestää tommosen luennon kissan ruokinnasta! Minä en jaksa tässä nyt paasata, menen jatkamaan kauneusuniani, kun tuo viimeinkin rauhottu.


12 kommenttia:

 1. Meillä syödään pelkkää raakaa mut ennen mekin syötiin märkäruokia ja raksuja mut ne ei sit ollu meiän masuille yhtää hyviä. Onneks raakaruoka on tosi hyvää parempaa ku mitkää raksut ja muut. Possun sydän <333333
  -Ruffe ja Coco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän emäntäkin haluais syöttää meille pelkkää lihaa, mut kuulemma sen pitäs ensin päivittää joku lista siitä, mitä kaikkee me tarvitaan lisäks, ja noh, se on laiska vissiin ku ei oo saanu aikaseks... Minkäs teet. Possun sydän on herrrrrkkua!!
   - Lilli

   Poista
 2. Minä syön ruokaa.. tai siis ihan kaikkea mitä tulee eteen. Vaikka teippiä ;) - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä Max teippiä syö! Aattele jos se jääkin kurkkuun kiinni, hyih!
   - Lilli

   Poista
 3. Ihanan hauskaa kerrontaa. Vaihtelua pitää olla välillä, nuo teidän ruoat haisee iiiihanalle tänne asti!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi haisee kyl tositosi hyviltä! Mut arvatkaas mitä? Toi hoitokissa ei syö noita, se vaan heittää lelunsa siihe kuppiin ruoan päälle ja menee takas kiipeilypuuhunsa mököttään.... en ymmärrä!
   - Lilli

   Poista
 4. Uuh, tuli tätä lukiessa ihan syyllinen olo, sillä Nuppu syö päivittäin 10 raksua, joista valtaosa on sen suosikkeja, Royal Caninin ragdoll-raksuja. Olen kyllä perehtynyt ihan hulluna näihin ruoka-asioihin ja myönnän, ettei RC ole vehnineen ja lisäaineineen kunnon ruokaa vaan kissojen namisipsejä. Päätin kissat ottaesssani syöttää niitä niin hyvin kuin ikinä osaan, mutta sain kaksi herkkämahaista nirsoilijaa, joten ihan niin helppoa se ei ole kuin kuvittelin.

  Meillä syödään Ziwi Peakin märkäruokaa (ja lastuja), Thriven kanaa ja kalaa sekä masun sallimissa määrin raakaa lihaa. Niin, ja hippusen verran niitä paheellisia raksuja. Jujulla tosin on Power of Naturea ja James Wellbelovedia (lieventävä asianhaara). Nuppu haluaa omat herkkunsa RC:nä, ja se neidille sallittakoon, koska vain näiden raksujen avulla Nuppu suostuu tekemään temppuja, mikä taas on hyvää aktivointia sisäkissalle. :) Kai tämä vain tällaista tasapainottelua on, ja sitä toivoo aina tekevänsä parhaat valinnat omille kullanmuruilleen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kissojen ehdoillahan tässä pitääkin mennä, jos prinsessa Nuppu kelpuuttaa raksunsa vain Royal Caninina, niin Royal Caninia hänen tulee saaman! :) Ei 10 raksua päivässä ole vielä määrä, mistä pitäisi syyllisyyttä tuntea, eri juttu olisi jos RC olis ainoa ruoka mitä Nuppu ja Juju saisivat kuppeihinsa. Meilläkin nameina on jotain Dreamiesin kaltaisia herkkunappeja, ja ne vasta huonoa ravintoa ovatkin :D Mutta nepä ovatkin nimenomaan nameja, eivät pääsääntöinen eväs.
   Teidän ruokintapolitiikka kuulostaa mun korvaan oikein hyvältä ja sopivalta! :)

   Poista
 5. I feel you! Toi ruokinta-asia ei niinkään oo lähellä mun sydäntä mut foorumit saa mut välillä niin pahalle tuulelle. Harvemmin pystyn kommentoimaan mitään ku keihuu niin lujaa ettei mitään järkevää sais pistettyä. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Joskus tuntuu, et vois vaan noista ryhmistä ihailla pelkkiä kuvia eikä lukea niitä ihmisten kommentteja :D

   Poista
 6. Meillä olisi täällä neljä kaveria, jotka tahtoisi tehdä teille pöytävarauksen. Kaikki tilaa lliha-annokset - daamit tuplana ja pojat taas alkuun PONeja, sitten piffit ja loppuun vielä vähän PONeja.

  Samaahan meillä syödään, mutta ulkona syöminen on vaan niin paljon hienompaa ;)

  VastaaPoista

Naukaise mielipiteesi, ellei kissa vienyt kieltäsi ;)