19 helmikuuta, 2015

Hyvät tavat kunniaan

Välillä tuntuu, että kissoilta on nuo hyvät tavat hukassa. Vai pitäisikö sanoa kateissa? Meidän seitsemästä karvakaverista onneksi vain Lalli on kehittänyt itselleen jonkinsortin henkisen ongelman Poirotia kohtaan, muut tulevat keskenään toimeen vallan mainiosti. Sinällään voitaisiin siis sanoa, että vähällä on päästy! Onhan tässä meidän asunnossa tietenkin tätä tilaakin jokaiselle, mutta eihän näiltä yhteenotoilta voida välttyä. Joskus se toisen naama vaan pistää v*tuttamaan ;)

Noh. Se mikä katkaisi kamelin selän meillä on tämä.


Siis ihan oikeasti. Asunnon edellinen omistaja oli jysäyttänyt nuo listat kiinni vielä tuollaisilla hemmetin isoilla ruuveilla, ja SILTI kissat saivat sen tapellessaan irti. Tuota ei saa enää paikoilleen takaisin ilman uutta ruuvia tai liimaa, joten olkoot nyt sitten vähän niinku näön vuoksi paikoillaan, ja ensi kesänä kun remontin aika koittaa, vaihdetaan nuo listat jokatapauksessa uusiin. Että sinällään ihan sama vaikka kissat tätä remonttia jo nyt vähän aloittelevat. 

Mutta! Mulla ei ole tapana antaa noiden kissojen ihan vapaasti täällä toisiaan kurmottaa, varsinkin kun kyseessä on kaksi isoa kollinrotkaletta, joista toinen on vähän reppana (Poirot) ja toinen tuollainen ison egon, mutta huonon itsetunnon omaava Lalli. Niinpä Lallin kohtaloksi tuli eristys.


Onni on siis erillinen kissahuone ja verkko-ovi. Lallilla on huoneessa kaikki mitä kissa siellä tarvitsee, leikkikaverit löytyvät toki täältä verkon toiselta puolelta, mutta eipä Lallilla ole kauheasti tapana muiden kanssa edes leikkiä. Huomaa kuvassa Poirotin edessä olevat karvatupot. Ne Lalli repi Poirot-parasta irti ennen eristystään. Ja ei meillä oikeesti oo ikinä näin epäsiistiä mitä nää kuvat antaa ymmärtää, ne on edelleen vain tarkoin harkittua rekvisiittaa! Oikeasti meillä on tosi siistiä, niinku kunnon bloggaajalla kuuluu ;)

Kirsikkana kakun päällä, myös Lilli osallistuu näihin kurmotustapahtumiin, vähän niinkusta avustajan roolissa. Viimeinen hyökkäystapahtuma eteni seuraavasti:
- Poirot hyppää sohvalta alas aikeenaan käydä ruokakupilla
- Lalli huomaa tämän, ja ryhtyy vaanimispuuhiin
- Kun Poirot on tarpeeksi etäällä, juoksee Lalli sen kiinni ja hyökkää kimppuun 
- Seuraa kissapyörremyrsky, jonka seurauksena irtoaa myös aiemmin mainittu jalkalista
- Poirot huutaa, joten Lilli havahtuu ja syöksyy mukaan pyörremyrskyyn
- Hullu kissanainen karjaisee natsikäskynsä NYT!!!! ja erottaa kissat
- Sähikäislauma kaikkoaa eri ilmansuuntiin
- Lallin eristys → rauha maassa

Eli Lilli ei ole hommassa aloittava tekijä, mutta syöksyy silti mukaan jos kokee sen asiakseen. Eikä se edes katso kenen kimppuun hyökkää, mahtaako valita uhrinsa sattumanvaraisesti? No joka tapauksessa nyt on täällä se kuuluisa rauha maassa, Lalli asuttaa kissahuonetta ja muut elelevät täällä muussa huoneistossa vapaasti. Feliwayt pöhöttävät nurkissa täyttä häkää, joten ei tässä auta kuin seurailla tilannetta. 

I'll save you!

Myös kuppitavoissa (jos on pöytätavat, on varmaan myös kissojen vastine kuppitavat?) on välillä petrausvaraa. Tänään meillä oli kielipäivä, eli kissojen eteen ilmestyi possunkieltä nätisti pilkottuna. Kumma kyllä ei maistunut kenellekään muulle kuin isä-poika -parille Poirot ja Chaplin. Toki Lalli söi omansa tyytyväisenä. 

Alkuasetelma näyttää hyvältä...


...mutta sitten pikkujätkä hilpaisee nurkkaan

Maton päälle, tietenkin

...ja isäkissa jää tyrmistyneenä seuraamaan jälkikasvunsa käytöstapojen puutetta! :D


Mites teillä muilla, löytyykö karvakavereiltanne käytöstapoja?

7 kommenttia:

 1. No teillä on ollut tohinaa ja vilskettä! Me ollaan oltu ihan kiltisti. Ei olla tiputeltu tavaroita tai sisustettu tai mattojen paikkaa vaihdettu.. ainakaan silloin kun on nukuttu ;)

  VastaaPoista
 2. Menoa on riittänyt ihan liiaksikin asti :D Mutta hyvä tietää, että te osaatte sentäs käyttäytyä ;)

  VastaaPoista
 3. Ihan salaa tässä kerron, että Madamesta irottellaan noita tuppoja kanssa sen Öykärin toimesta ja joskus Öykkäri joutuu tämän natsin niskaotteeseen - jossa se luonnolliisesti on kiltisiti ja viattomana :)

  Mutta meillä sentään lattialista pysyy seinässä ja on oikeasti aina tosi siistiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyihyi Öykkäriä! Madamen turkki menee ihan sotkuiseksi, kun sieltä tuommoisia tuppoja revitään! :( Hahah kerro salaisuutesi asunnon siistinä pysymiseen ;D

   Poista
  2. Saaattaa ehkä olla, että ihan vähän juksasin tosta siisteydestä ;D

   Poista
 4. Miten niin löytyykö käytöstapoja? Totta kai Peppi ja Ninni käyttäytyvät; palveluskunta se vain käsittää kaiken ihan pieleen. Toiselle vain on pakko joskus järjestää liikuntatunti, ettei raksuista liikaa lötkisty, niinhän, mutta kyllä meillä kissat huolehtivat omista vastuualueistaan. Ninni pesee Pepin tukkaa ja Peppi huolehtii, että ruokaa tarjotaan riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, siis palvelusväessä se vika kyllä yleensä on :P

   Poista

Naukaise mielipiteesi, ellei kissa vienyt kieltäsi ;)