09 toukokuuta, 2015

Kissakahvila Purnauskiksessa

Tänään koitti sitten päivä, jolloin tämänkin kolmion emäntä pääsi tutustumaan Tampereella toimivaan Kissakahvila Purnauskikseen, nimittäin kissabloggaritapaamisen merkeissä! 
Mukana menossa olivat tottakai koko homman järjestäneet Tassulinnan sekä Elämää ja elämyksiä -blogien emännät (ja yksi isäntä), Marraskuun Murusten emäntä, Jonninjoutavaa -blogin emäntä ja Just Kittying -blogin emäntä, ja joukkoon mahtui myös ahkera lukija Leenajapojat. Paljon emäntiä :D
Tämä emäntä unohti hyvänä bloggarina kameransa kotiin, joten seuraavat kuvat ovat taattua kännykkälaatua.

Tapaaminen alkoi klo16, meille oli varattu iso sohvaryhmä kaiken keskeltä, joten näkymät joka suuntaan olivat hyvät. Kissoilla oli juuri alkanut ruoka-aika, ja sen jälkeen ne painelivatkin ruokalevolle, joten alkuun saimme hengailla ihan keskenämme. Meille oli järjestetty pienet maistiaiset menusta. Alkajaisiksi tilasimme lämpimiä juomia, itse valitsin matchalaten, joka osoittautuikin oivalliseksi valinnaksi.


 Alkupalaksi saimme tämmöiset salaatit. Oli todella hyvää! Voi kun viitsisi joskus kotonakin panostaa näihin salaatteihin....


Syömisen välissä piti tietenkin kuvailla. Kahvilassa on samanlaiset Lack-hyllyt seinillä kuin meilläkin, "hieman" korkeammalla vain ja kiersivät lähes koko kahvilan ympäri. Myös todella kivoja tauluja oli paljon.

On siellä Lumi-kissakin.

Seuraavaksi pöytään kannettiin erilainen valikoima leipiä, levitteitä ja muuta pientä naposteltavaa. Tämä ohjelmanumero sai myös kissoihin liikettä, tarjottimelta löytyi nimittäin lohta ;) Tästä minulla ei valitettavasti ole kuvia, sen verran ahkerasti sai vahtia lautasta, ettei sieltä olisi lähteneet tarjottavat parempiin suihin. 
Jälkiruoaksi saimme herkulliset jäätelöannokset. Tätä olisi voinut syödä enemmänkin! Miten niin sokerihiiri....


Mutta sitten itse kahvilan päätähtiin, eli kissoihin! Kaikista kissoista ei valitettavasti ole kuvaa, koska kännykkäkamera...

Nurri

Lumi

Micu

Evo

Piki

Nurri tuli hyvästelemään
Lisäksi kahvilassa asustavat myös Kössi, Viiru ja Kuulio. 

Kaksi ja puoli tuntia vierähti kuin siivillä! Harvemmin sitä tulee kahvilassa noin kauan aikaa vietettyä, mutta tuolla sitä ajankulumista ei edes huomaa. Se on kun samanhenkiset ihmiset pääsevät saman pöydän ääreen ja pöydän ympärillä kiertää yhteiset puheenaiheet, eli kissat ;)

Ja tottakai mietin asioita myös eläinsuojelullisesta näkökulmasta, eli lähinnä kissojen näkökulmasta. Voisi ajatella, että kissat stressaisivat hirvittävästi tuommoisessa laumassa ja väenpaljoudessa, mutta nämä veijarit olivat kuin kotonaan. Ja kotonaanhan ne olivatkin. Kahvilan henkilökunta piti kokoajan huolta, etteivät esimerkiksi lapset liikaa ahdistele kissoja ja opastivat oikeita leikkijuttuja, joilla kissoja voi leikittää. Kissoista varsinkin Kuulio ja Viiru viihtyivät paljon myös sylissä, kiersivät meidän kaikkien sylit läpi. Kissojen asioista oli hyvin huolehdittu, jokaiselle oli varmasti oma paikkansa missä sai levätä rauhassa muilta, ihmisiä pääsi halutessaan seuraamaan välimatkan päästä seinähyllyiltä ja veskiasiat hoituivat piilossa katseilta tosi upeassa hiekkalaatikkokaapissa! Tästä minulla ei valitettavasti ole kuvaa...

Seuraavaa blogitapaamista odotellessa!22 kommenttia:

 1. Olipa kiva tavata! Hyviä kuvia olet saanut ja kiva kertomus! Nähdään taas! :) - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva oli kyllä saada kasvot näiden bloginimien taakse! :)

   Poista
 2. Kisukahvilassa aika tosiaan menee niin nopsaa ettei uskoisi :D Hyvä seura ja ihanat kissat! Oli kiva nähdä :3

  VastaaPoista
 3. Oih, herkullisen näköistä!

  Tuonne olisi kyllä kiva joskus päästä, etenkin blogitapaamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti tulla seuraavaan tapaamiseen mukaan, jos vaan aikataulut natsaa! :)

   Poista
 4. Oli kiva tavata! Onneksi nykyään kännykän kuvatkin on hyviä, kuten sulla. Hih, meinasin revetä siihen kiireeseesi, kun et Viirusta kuvaa saanut, kun oli sun lautasen kimpussa jatkuvasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah Viiru oli kyllä <3 :D Tosi kiva oli tavata! :)

   Poista
 5. Mä olen äärttömän ihastunut siihen, miten paikan kissat on todellakin kotonaan ja miten niille on järkätty piilopaikkoja. Micu ei niitä näytä kaipaavan, se nukkui samanssa paikassa, samassa asennossa nimittäin 18.4:kin Onkohan se liihatanut tässä välillä missään ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ainakin hengitti, että elossa oli :D Ehkä se nukkuu talviunta?

   Poista
 6. Ehkä mäkin vielä jokin kerta pääsen vielä Treella käymään ja Purnauskiksen omin silmin näkemään. Muuten oikein kiva postaus, mutta ryhmäpotretti teistä ihmisistä olisi ollut kiva ylläri! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TOTTA! Olis pitänyt ottaa kyllä joku ryhmäkuva! :( Mutta toisaalta, mun kännykällä otetusta ryhmäkuvasta ei ois saanu kuitenkaan mitään selvää... :D

   Poista
 7. Mielenkiintoista ja upeaa. Sinne menen varmasti, jos Tampereella käyn. Kiitos tästä esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä poikkeamaan! Siellä aika kuluu mukavasti :)

   Poista
 8. Hieno tapaaminen teillä on ollut!

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa tosi mukavalta tapaamiselta! Toivon pääseväni vielä jossain vaiheessa mukaan seuraaviin tapaamisiin - onhan niitä tulossa, onhan :-)?

  Kävin lukemassa sun edellisiä postauksia ja täytyy ihailla sitä eläinkokeettomien tuotteiden määrää, jonka olet löytänyt.Joitain samoja tuotteita on tuolla omassa siivouskaapissa, mutta pitäisi tehdä perusteellisempi tsekkaus, mitä muista kaapeista löytyy -varmaan olisi paljon poisheitettävää. Hyvä postaus oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän näitä tapaamisia taas tule! Toivottavasti... :D

   Kiitos! Tuo eläinkokeettomuuspostaus onkin ollut tosi suosittu ja hyvä niin, koska ihmisillä on ollut se käsitys ettei Suomessa myydä eläinkokein testattuja tuotteita, ja osalle tuo postaus on avannut vähän silmiä :)

   Poista
 10. Kiva postaus sulla, oli tosi kiva tavata!

  VastaaPoista
 11. Oli kiva tavata ja oikein mukavasti olet tänne kirjoitellut. Minulla jäi kamera kissanäyttelypaikalle ja kännykuvat eivät ole esittämisen arvoisia.
  Jään ihailemaan tiedän muiden otoksista.

  VastaaPoista

Naukaise mielipiteesi, ellei kissa vienyt kieltäsi ;)